Hyvinvointijuomat

Kivennäisvesien rinnalle on tullut uutuutena hyvinvointijuomat, joiden kysyntä on kasvussa. Kaupan hyllyltä löytyykin jo erilaisia vitamiinijuomia ja uudempia tulokkaita ovat esimerkiksi kookosvesi ja aloeverajuomat.

Suosioon nousseissa hyvinvointijuomissa on terveyttä edistäviä ravintoaineita. Niitä on kuitenkin useasti vähän ja kaupan päälle voi saada paljonkin sokeria. Vitamiineja ja hivenaineita sisältävien juomien myynti on kasvanut varsinkin parin viime vuoden aikana. Terveyttä edistävien ravintoaineiden kääntöpuoli on, että juomat on makeutettu usein fruktoosilla eli hedelmäsokerilla. Tällöin runsas ja säännöllinen käyttö näkyy pikkuhiljaa vyötäröllä.

Lähtökohtaisesti suomalaisilla ei ole ei puutetta niistä vitamiineista, joita hyvinvointijuomiin yleisimmin lisätään. C- ja B-vitamiineja saa riittävästi ihan normaalista arkiruoasta.

Hyvinvointijuomassa esimerkiksi foolihappoa on vähän. Tavoite on saada sitä ravinnosta iästä ja sukupuolesta riippuen 400–500 mikrogrammaa (mcg) päivässä. Hyvinvointijuomassa sitä saattaa olla vain alle 20 mcg desissä.

Auttaako juoman sinkki selättämään flunssan?

Myynnissä on myös juomia, joihin on lisätty sinkkiä. Sinkin tiedetään auttavan flunssaan. On kuitenkin toinen asia, riittääkö sinkkijuoma pitämään flunssaoireita loitolla. Yleisesti ajatellaan, että tulossa olevaa flunssaa voi ehkäistä nauttimalla sinkkiä noin 20–25 milligrammaa vuorokaudessa. Sinkin määrä juomassa on 0,8 milligrammaa desiä kohden. Toisin sanoen sinkkijuomaa pitäisi juoda yhteensä kaksi litraa päivässä, jotta siitä olisi apua flunssantorjuntaan. Se on iso määrä, kun ottaa huomioon, mitä muuta juoma sisältää. Kahdesta litrasta sinkkijuomaa saa energiaa 400 kilokaloria, joka vastaa tuhtia välipalaa tai pientä ateriaa.

Hyvinvointijuomat täynnä luontaista raikkautta

Crazy Coco Energy ja Sparkling Wellness ovat aktiivista ja hyvinvoivaa elämää viettävän ehdoton valinta energia- ja hyvinvointijuomiksi. Ne ovat täynnä luontaista raikkautta ilman lisättyä sokeria tai makeutusaineita. Maailmanlaajuisestikin ainutlaatuiset kookosvesipohjaiset juomainnovaatiot ovat suomalaisen tuotekehityksen tulos. Crazy Coco -juomien makeus on peräisin vihreiden kookospähkinöiden sisältä kerätystä kookosvedestä, hedelmäiset maut aidoista marjoista ja hedelmistä. Kookosvesi on yksi puhtaimmista tuotteista, mitä luonto meille tarjoaa. Tämän lisäksi se on luontaisesti isotoninen eli sen sisältämien sokerien ja mineraalien, kuten kaliumin, kalsiumin, magnesiumin, natriumin ja fosforin pitoisuudet vastaavat elimistömme pitoisuuksia. Crazy Coco -juomat poikkeavat siis täysin tavallisista vesipohjaisista tuotteista, joihin mineraalit ja sokerit on lisätty keinotekoisesti.

Hartwall Fenix

Hartwall Fenix -hyvinvointijuomat ovat arjen eri käyttötilanteisiin tarkoitettuja juomia, joissa yhdistyvät terveellisyys ja hyvä olo. Hyvinvointijuomien vaikuttavat aineet on valittu arjen eri käyttötilanteiden tarpeiden mukaan. Tällä hetkellä valikoimassa on yksi hyvinvointijuoma: pirteän piristävä Hartwall Fenix Karpalo. Juomassa on korkea kofeiinipitoisuus (16mg/100ml), minkä takia sitä ei suositella lapsille eikä raskaana oleville tai imettäville. Käyttösuositus enintään 4 pullollista päivässä.

Marli Hyvinvointijuomat

Piristävä, Palauttava ja Vahvistava ovat kolme uutta Marli Hyvinvointijuomaa, joissa yhdistyvät herkulliset maut ja terveyttä edistävät, luonnolliset ainesosat kuten B-, C- ja E-vitamiinit, magnesium ja kofeiini. Desilitrassa kevyitä Marli Hyvinvointijuomia on 12 kilokaloria, joten voit nautiskella niitä hyvällä omallatunnolla.

Finn Spring: vastustamattomat, luonnolliset maut

Funktionaaliset juomat tuovat päivääsi hyvää tekeviä vitamiineja ja mineraaleja. Makeutensa juomat saavat hedelmäsokerista, jota on tuotteissa enimmillään 4 g/100 ml. Nauti osana monipuolista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja.

  • Spring Ryhti on pehmeän hedelmäinen mangon ja limen makuinen juoma, joka sisältää kollageenia, kalsiumia ja D-vitamiinia.
  • Spring Nätti on kesältä maistuva, mansikan ja guavan makuinen juoma, joka sisältää kollageenia, sinkkiä ja seleeniä.
  • Spring Puhti on pirteän guaranan makuinen juoma, joka sisältää C-, B6- ja B12-vitamiinia sekä pantoteenihappoa ja niasiinia.